Amenzi de aproape 220.000 de lei, aplicate de jandarmii constănțeni în stațiunile de pe litoral

Controale în stațiunile de pe litoral

Peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acționat zilnic, în perioada 28 august – 04 septembrie, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranță, în Constanța şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costinești și Vama Veche. Au fost executate peste 100 de misiuni de menținere şi asigurare a ordinii publice.

Astfel, în această perioadă jandarmii au aplicat 727 de sancțiuni contravenționale, dintre care 298 de avertismente scrise şi 429 de amenzi, valoarea acestora fiind de 219.300 de lei.

„Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pe linia comerțului ilegal cu produse de patiserie, fructe și porumb fiert. Recomandăm turiștilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa cu care să justificați tranzacția comercială si riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, au precizat reprezentanții Grupării Mobile.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat cinci fapte de natură penală, dintre care patru în mod independent şi una în cooperare cu Poliția, fiind identificați șase făptuitori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*