Amenzi de aproape 150.000 de lei, aplicate de Protecția Consumatorului în stațiunea Costinești

Obeliscul din Costinești. FOTO Adrian Boioglu

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin Comandamentul Litoral, a inițiat o amplă acțiune de control în stațiunea Costinești, la care a invitat să participe și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Verificările au vizat 17 operatori economici care comercializau produse nealimentare pe raza stațiunii.

În urma controalelor, până în acest moment, reprezentanții ANPC au aplicat 16 amenzi contravenționale în valoare totală de 149.000 de lei și 12 avertismente, analiza documentelor unora dintre operatorii economici depistați cu nereguli fiind în curs.

Principalele nereguli constatate, care au dus la sancționarea contravențională a operatorilor economici, au fost lipsa elementelor de identificare pe etichetele unor produse textile, jucării și ochelari, lipsa traducerii în limba română pe etichetele unora dintre produsele comercializate, lipsa completă a etichetelor pe unele produse aflate la comercializare, depistarea unor produse nesigure printre jucăriile și ochelarii comercializați, depistarea unor jucării periculoase, lipsa pictogramelor de caracterizare pe unele produse de încălțăminte, lipsa autorizației de funcționare, respectiv, diverse deficiențe de informare a consumatorilor.

Totodată, autoritățile statului au întocmit 11 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație fără drept de produse purtătoare ale însemnelor unor mărci protejate.  De asemenea, au fost indisponibilizate produse contrafăcute – textile, marochinărie, jucării, suveniruri, în valoare totală de 23.181 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Amenzi De Aproape 150.000 De Lei, Aplicate De Protecția Consumatorului în Stațiunea Costinești 😷 SiteBucuresti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*