Amenzi date pe litoral pentru că nu s-au respectat măsurile de distanțare fizică

Vedere aeriană a stațiunii Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, au fost amendaţi de polițiștii constănțeni, cu 10.000 de lei, după ce au organizat o petrecere pe plaja din Vama Veche fără să fie respectate măsurile de distanțare fizică impuse în perioada pandemiei de coronavirus. De asemenea, din aceleași motive, au fost sancționați și administratorii a două cluburi din stațiunea Mamaia.

Astfel, potrivit polițiștilor constănțeni, pe data de 1 mai, în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe plaja din dreptul unei terase din stațiunea Vama Veche, mai multe persoane dansează, încălcându-se măsurile de distanțare fizică.

„La fața locului, polițiștii au constatat faptul că cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, ar fi organizat petreceri pe plajă, mai exact ar fi difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020. Polițiștii constănțeni au procedat la îndepărtarea persoanelor în cauză, punându-le în vedere să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de COVID-19”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Totodată, polițiștii Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, dintre care 10 au fost avertismente, persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecție individuală sau au încălcat normele de conviețuire socială, ordine și siguranță publică.

„Precizăm faptul că polițiștii și jandarmii acționează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale, cu recomandări pentru turiști să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de COVID-19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, au mai transmis sursele citate.

Astfel, tot în data de 1 mai, și două cluburi din Mamaia au fost amendate, cu 6.000 de lei, deoarece nu era respectată distanțarea fizică la mesele amenajate pe terase. Polițiști din stațiunea Mamaia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe terasele a două cluburi din stațiune nu se respectă normele de distanțare socială, mai exact persoanele nu stăteau la mesele amenajate. Administratorii în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 lei, conform Legii nr. 55/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*