Amendă record pentru un resort de lux din Costinești: 72.000 de lei pentru încălcări grave ale normelor de siguranță alimentară

Amenzi de peste 600.000 de lei aplicate de Comandamentul Sezon Estival 2023 pe litoralul Mării Negre pentru abateri în siguranța alimentelor

În a cincea săptămână a Comandamentului Sezon Estival 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au intensificat activitățile de control în unitățile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare de pe litoralul Mării Negre.

Astfel, în perioada 24 – 30 iulie, au fost verificate 264 de unități din cele șase zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

În urma acestor controale riguroase, au fost constatate mai multe deficiențe grave în ceea ce privește siguranța alimentelor, inclusiv comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora și lipsa documentelor de trasabilitate. În total, 59 de unități au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 621.400 de lei.

Printre aceste unități s-a remarcat un resort de lux din Costinești, unde inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au confiscat nu mai puțin de 593 de kg de pește și carne, care erau fie expirate, fie depozitate în condiții de igienă foarte precare. Ca urmare a acestor grave nereguli, inspectorii ANSVSA au emis o ordonanță de interzicere a activității resortului și o amendă record în valoare de 72.000 de lei.

În plus, au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 818 kg, printre acestea fiind incluse carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Pentru a menține transparența și pentru a permite o interacțiune eficientă cu publicul, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor două numere de telefon: Comandamentul Sezon Estival 2023 – 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau obține informații referitoare la siguranța alimentelor, și Call-Center-ul ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie.

Reamintim că unitățile din zonele de interes turistic de pe litoralul Mării Negre sunt supravegheate și verificate în mod constant de către inspectorii sanitari veterinari, iar astfel de acțiuni din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au scopul de a asigura respectarea normelor stricte privind siguranța și calitatea produselor alimentare, protejând sănătatea și bunăstarea turiștilor și a locuitorilor din zonă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*