Alexandru Mazăre, dat în urmărire națională după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare. UPDATE: El s-a predat câteva ore mai târziu Poliției Municipiului București

Fostul senator Alexandru Mazăre. FOTO Adrian Boioglu

Alexandru Mazăre a fost încarcerat în seara zilei de marți, 10 mai, pentru a executa sentința definitivă de condamnare la pedeapsa de trei ani de închisoare, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

El s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, iar după îndeplinirea formalităților necesare a fost condus la penitenciar, în vederea încarcerării. Inițial, Alexandru Mazăre, în vârstă de 50 de ani, fusese dat în urmărire națională de căte polițiștii din Constanța, după ce nu l=au găsit la domiciliu în momentul în care au mers să pună mandatul în executare.

Știrea inițială:

Fostul senator Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, condamnat marți, 10 mai, la trei ani de închisoare, a fost dat în urmărire națională după ce nu a fost găsit la domiciliul său de către polițiștii din Constanța îl căutau pentru a pune mandatul în executare.

Potrivit unor surse judiciare, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, emis pe numele lui Alexandrul Mazăre, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care s-ar putea afla. La acest moment, el a fost dat în urmărire națională și urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare.

Înalta Curte de Casație şi Justiție a decis marți, 10 mai, condamnarea lui Alexandru Mazăre la pedeapsa de trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe o durată de trei ani după executarea pedepsei închisorii, plus o amendă penală în sumă de 5.000 de lei, în dosarul campusului social Henri Coandă. În plus, magistrații au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre  a sumei de 80.000 de euro, în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății, precum și luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului, până la concurența acestei sume. De asemenea, Alexandru Mazăre a fost obligat și la plata sumei de 10.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate stat în fond și în apel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*