Razie cu efective mărite în Năvodari pentru menținerea ordinii și siguranței publice

Razie cu efective mărite în Năvodari pentru menținerea ordinii și siguranței publice. FOTO: IPJ Constanța

Un impresionant dispozitiv, format din aproximativ 70 de polițiști din cadrul IPJ Constanța și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis” au organizat, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, o amplă razie în municipiul Năvodari. Scopul acestei acțiuni a fost asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și creșterea gradului de siguranță rutieră în zonă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au fost implicați polițiști din diverse structuri, inclusiv ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. În cadrul acestei operațiuni, aproximativ 150 de persoane au fost legitimate, iar autoritățile au verificat atent șase persoane aflate sub control judiciar și alte trei persoane care se aflau în arest la domiciliu. De asemenea, 80 de autoturisme și 15 locații publice au fost supuse unui control riguros.

Pe parcursul acțiunii, aproximativ 80 de testări cu aparatul etilotest au fost efectuate pentru a depista șoferii aflați sub influența alcoolului. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Din acestea, nouă au fost pentru încălcări conform O.U.G. 195/2002, cinci pentru abateri conform Legii 61/1991, iar restul pentru alte încălcări ale legii.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, autoritățile au luat măsuri suplimentare în ceea ce privește siguranța rutieră. Astfel, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare. În plus, în timpul raziei, a fost constatată și o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*