Aglomerație în Unitatea Primire Urgențe a SCJU Constanța în minivacanța de 1 mai

UPU - Unitatea Primire Urgență Spitalul clinic Judetean de Urgentă Sf. Ap. Andrei Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Din dimineața de 27 aprilie, ora 8.00 și până la aceiași oră în data de 2 mai, la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgentă “Sf. Apostol Andrei” Constanța au fost înregistrați 2218 pacienți. Dintre aceștia, 645 au fost cu vârste cuprinse între 0-17 ani, restul adulți. În urmă investigațiilor de specialitate, din cei 2218 pacienți, au fost internați 429 – 113 copii, 316 adulți.

Cele mai multe cazuri, 463, au fost înregistrate în intervalul 30 aprilie, ora 8.00- 1 mai, ora 8.00. Din totalul prezentărilor, pe COD VERDE au fost repartizați 1.888 pacienți, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat că fiind imediat, cât și pacienții pentru care există un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile ROȘU – 39 și GALBEN – 151. Pe codurile albastru și alb au fost repartizați 82, respectiv 58 pacienți.

În cele 120 ore de referintă, medicii din cadrul UPU-SMURD au considerat necesară testarea toxicologică a 51 persoane, 44 dintre teeste fiind pozitive.

În același interval, la UPU au fost înregistrați 25 pacienți în stare de ebrietate.

Tot în minivacanță de 1 Mai, la UPU au ajuns mai multe persoane care fuseseră înțepate de insecte (căpuse)-38 copii, 30 adulți.

Anul trecut, în perioadă minivacantei de 1 Mai, la Unitatea Primiri Urgente din cadrul SCJU, au fost înregistrați 1516 pacienți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*