Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța se pregătește de vizita unor avione de mari dimensiuni

Un Boeing 747-8 poate să aterizeze la Constanța
Un Boeing 747-8 poate să aterizeze la Constanța

Circulă de ceva vreme informații despre faptul că pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța urmează să aterizeze o aeronavă Antonov 225 – cea mai mare din lume. Până acum, acest lucru nu era posibil pentru că Aeroportul nu avea autorizațiile necesare. De pe 22 octombrie, însă, situația s-a schimbat. Aerportul Internațional Constanța a primit un nou certificat de autorizare care atestă că îndeplinește cerințele pentru operarea aeronavelor cu literă de cod E și aeronave cu literă de cod F Boeing B747-8F.

În aceste condiții, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța  pot fi deservite astfel de aeronave de mari dimensiuni.

Pentru modificarea Certificatului RO-08, deținut de aeroport din 2017 în conformitate cu Regulamentul UE 216/2008 și regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE 139/2014, care conținea deja precizarea că pe S.N. A.I.M.K.C. S.A. pot opera aeronave cu literă de cod superioară literei D, s-a întocmit documentația specifică, în vederea operarii aeronavelor de cod E și F în condiții de maximă siguranță și securitate.

Obiectivul principal al S.N. A.I.M.K.C. S.A.  îl reprezintă creșterea constantă a calității serviciilor prestate, îmbunătățirea continuă a condițiilor asigurate călătorilor și aeronavelor care tranzitează aeroportul, precum și asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță și securitate conform standardelor internaționale

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*