Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța se pregătește de vizita unor avione de mari dimensiuni

Un Boeing 747-8 poate să aterizeze la Constanța
Un Boeing 747-8 poate să aterizeze la Constanța

Circulă de ceva vreme informații despre faptul că pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța urmează să aterizeze o aeronavă Antonov 225 – cea mai mare din lume. Până acum, acest lucru nu era posibil pentru că Aeroportul nu avea autorizațiile necesare. De pe 22 octombrie, însă, situația s-a schimbat. Aerportul Internațional Constanța a primit un nou certificat de autorizare care atestă că îndeplinește cerințele pentru operarea aeronavelor cu literă de cod E și aeronave cu literă de cod F Boeing B747-8F.

În aceste condiții, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța  pot fi deservite astfel de aeronave de mari dimensiuni.

Pentru modificarea Certificatului RO-08, deținut de aeroport din 2017 în conformitate cu Regulamentul UE 216/2008 și regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE 139/2014, care conținea deja precizarea că pe S.N. A.I.M.K.C. S.A. pot opera aeronave cu literă de cod superioară literei D, s-a întocmit documentația specifică, în vederea operarii aeronavelor de cod E și F în condiții de maximă siguranță și securitate.

Obiectivul principal al S.N. A.I.M.K.C. S.A.  îl reprezintă creșterea constantă a calității serviciilor prestate, îmbunătățirea continuă a condițiilor asigurate călătorilor și aeronavelor care tranzitează aeroportul, precum și asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță și securitate conform standardelor internaționale

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*