Aeroportul Mihail Kogălniceanu a înregistrat creșteri pe toate segmentele în anul 2017

Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu
Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. a încheiat activitatea desfăşurată în anul 2017 înregistrând rezultate superioare faţă de anul 2016. În aceste condiţii, societatea a înregistrat în perioada ianuarie – decembrie 2017 un trafic total (comercial și necomercial) de 135.742 pasageri, în creştere cu 18% faţă de anul 2016.

De asemenea, a fost înregistrat un număr de 6.478 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește traficul comercial de pasageri, variația de creștere pentru anul 2017 versus anul 2016, este de 28%, valoarea înregistrată fiind de 127.635 pasageri rezultați din curse efectuate în regim regulat, charter și aviație generală, fiind al treilea an consecutiv în care traficul comercial de pasageri crește cu peste 25%. Creșterea traficului comercial de pasageri s-a datorat rutelor existente precum Istanbul și Londra (cu 4 frecvențe/săptămână) și deschiderii bazei operaționale Blue Air la Constanța cu destinații externe (Paris, Roma, Bruxelles, Milano) și destinații interne (Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Oradea).

Referitor la îmbunătățirea serviciilor prestate, anul 2017 a fost unul plin de realizări:
– S.N. A.I.M.KC. S.A a obținut noul certificat de autorizare care atestă că. îndeplinește cerințele de fond și cele esențiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul UE 216/2008 și regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE 139/2014;

– a finalizat cu succes cel de-al doilea audit de recertificare a Sistemului de Management al Calităţii implementat, audit efectuat de către organismul de certificare CERTIND, în conformitate cu cerinţele standardului ISO 9001:2008;

– în urma auditului de reautorizare a societații ca agent de handling s-a confirmat faptul că S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa S.A. respectă toate condiţiile impuse de reglementările în domeniul serviciilor aeroportuare, fiind evidențiate în facilitățile complete pe care aeroportul oferă pasagerilor și operatorilor aerieni ca agent de handling.

Pentru sezonul estival 2018 companiile aeriene vor menține cursele regulate după cum urmează:

– Istanbul și Londra – 4 frecvențe/săptămână),
– Cluj-Napoca – 3 frecvențe/săptămână
– Oradea – 2 frecvențe/ săptămână
– Timișoara – 3 frecvențe/ săptămână
– Paris – 2 frecvențe/ săptămână
– Milano – 2 frecvențe/ săptămână
– Bruxelles -1 frecvență/ săptămână

Totodată, începând cu 16 iunie,  Nordica, compania aeriană națională a Estoniei lansează noi zboruri directe pe ruta Tallinn – Constanța – Tallinn, la început cu o frecvență/ săptămână și începând cu 27 iunie, cu 2 frecvențe/săptămână.

Printre proiectele de viitor în scopul dezvoltării aeroportului în perioada 2018-2019 se numără :

Dotări independente:
– Sistem de comunicații internațional, platformă completă pentru :check-in, porți de îmbarcare, DCS;
– Autospecială degivrare suprafețe de mișcare;
– Sistem de supraveghere video prin televiziune cu circuit închis și dispecerat securitate;
– Porți detectoare de metale (WTMD) folosite la controlul de securitate asupra pasagerilor conform standard;
– Sistem infokiosk cu software inclus;
– Check-in (modernizare);
– Sirenă electronică de avertizare și alarmare publică, 1200W;

Lucrări de investiții :
o Modernizare și reabilitare sistem electroenergetic;
o Amenajare banda pistei și RESA;
o Sistem alarmare la incendiu în terminalele de pasageri;

Proiectare, studii de fezabilitate, studii, expertize:
– Servicii de proiectare – ”Upgrade balizaj luminos PDA direcția 36”;
– Servicii de proiectare – ”Echipare TWR cu scară evacuare în caz de incendiu”;
– Servicii de proiectare – ”Amplasare stație incintă distribuție carburanți transportabilă, capacitate 22MC”.
– Servicii de proiectare – DALI ” Îmbunătățire eficiența energetică a clădirior”.

Principalul obiectiv de trafic pentru anul 2018 este consolidarea rutelor deja existente și atragerea în continuare de noi operatori aerieni, prognozată fiind o creștere de 5% a traficului comercial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*