Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a instituit măsuri de triaj pentru pasageri în contextul alertei de Coronavirus

Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă
Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă

S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A. a anunțat că, în contextul alertei create de Covid-19, în colaborare cu Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică și cu Inspectoratul General al Politiei de Frontieră, a fost implementat un plan complex de măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului.

Măsurile prevăd un triaj epidemiologic, verificarea temperaturii pasagerilor cu termometre non-contact, solicitarea de a completa formularele tip cu informații referitoare la zonele în care s-au deplasat și persoanele cu care au intrat în contact pasagerii, etc.

De asemenea au fost distribuite pasagerilor materiale informative referitoare la Covid-19 (Card de alertă) cu reguli și măsuri obligatorii de urmat. În acest context operarea tuturor aeronavelor se face cu respectarea strică a măsurilor obligatorii de igienă impuse de Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit reprezentanților S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A., în această perioadă nu sunt operate zboruri directe din/către zonele declarate cu risc.

Până la momentul actual nu a fost identificat nici un pasager care să prezinte simptome specifice infectării cu Covid-19 iar activitatea aeroportuară se desfășoară în condiții normale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*