UPDATE Adolescentul de 15 ani, suspectat de incendierea blocului, arestat la domiciliu

Incendiu puternic la un bloc din Constanța

UPDATE

Instanța a decis ca adolescentul de 15 ani să fie arestat la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă.

Știrea inițială

Adolescentul în vârstă de 15 ani, suspectat de incendierea blocului situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu, a fost prezentat instanței, vineri seara, cu propunere de arestare preventivă.

În urma expertizei psihiatrice, anchetatorii au stabilit că adolescentul a avut discernământ. El susține că a dat foc unor recipiente găsite în parcarea subterană a blocului.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, 150 de apartamente au fost afectate în urma incendiului, 35 dintre acestea direct de flacără, prin balcoane și geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu, dar erau pe latura pe care s-a propagat incendiul. În total au fost distruse 37 de autoturisme.

Au fost evacuate 250 de persoane, dintre care 70 copii, 30 de persoane au fost asistate medical la fața locului, iar opt victime, între care doi copii, au fost transportate la Spitalul Județean cu intoxicații ori arsuri, dar numai una a rămas internată.

Pentru că nu avea unde să stea, cinci adulți – patru bărbați și o femeie, au fost transportați la Spitalul Modular Militar, instalat pe Stadionul Portul, iar o femeie cu un copil au fost duși la căminul Direcției Generale de Asistență Socială. Totodată, Primăria Constanța a anunțat că a identificat 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie.

Nicio familie în apartament să locuiască, ele au venit doar pentru constatare pagube.

Echipajele ISU s-au retras la ora 18.04, la fața locului rămânând echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locala.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*