Adolescentul de 15 ani, cercetat pentru incendierea blocului de pe strada Grindeanu din Constanța, în arest la domiciliu

Judecatoria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Adolescentul de 15 ani, cercetat pentru incendierea blocului de pe strada Grindeanu din municipiul Constanța, de la jumătatea lunii decembrie, va rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța și nu este definitivă.

Prezentăm mai jos minuta instanței.

“Admite cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 10988/P/2021. În baza art. 242 cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului (…) de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 24/22.12.25021, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.221 alin.1 C.proc.pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa, (..) fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat; În baza art.221 alin.4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat G.D., în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*