Adolescentul care a incendiat blocul de pe strada Nicolae Grindeanu, trimis în judecată

Echipele de intervenție și ale Polaris au acționat și duminică la blocul distrus de incendiu. FOTO Primăria Constanța

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a adolescentului acuzat că, în luna decembrie a anului trecut, a provocat un incendiu în parcarea unui bloc de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, focul extinzându-se apoi la etajele superioare. Minorul, cercetat în stare de arest preventiv, este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.

Astfel, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 16 decembrie 2021, în jurul orei 01.00, „prin incendierea inițiată prin folosirea de substanțe inflamabile și focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 de autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea blocului, precum și distrugerea și degradarea imobilului, fiind afectate 94 de apartamente, spațiile comune  – precum scările de bloc, și parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum și fațadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncționare temporară ori până la remediere rețelele de apă, gaze și electricitate”.

De asemenea, în urma incendiului provocat de adolescent, un bărbat a necesitat 25 – 27 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în urma leziunilor produse de arsuri și inhalarea aerului fierbinte, acestuia fiindu-i totodată pusă viața în primejdie.

Totodată, adolescentul mai este acuzat și de comiterea a trei infracțiuni de evadare. Astfel, deși se afla în arest la domiciliu, în zilele de 5 februarie, 24 februarie şi 25 februarie el a încălcat obligația de a nu părăsi locuința.

Dosarul a fost trimis spre soluționare la Judecătoria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*