Administratorul a patru societăți comerciale, arestat preventiv după ce nu a plătit către bugetul de stat veniturile din salarii , C.A.S. şi C.A.S.S.

Administratorul a patru societăți comerciale a fost arestat preventiv după ce nu a plătit către bugetul de stat veniturile din salarii , C.A.S. şi C.A.S.S.. Prejudiciul este de 415.000 de lei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 24.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024, până la data de 22.06.2024 inclusiv, a inculpatului A.S., cercetat pentru săvârşirea a patru infracțiuni de reținerea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa Legii nr. 241/2005, prev. de art. 61 din Legea nr. 241/2005.

„În concret, în cauză s-a reţinut că inculpatul A.S., în calitate de administrator în fapt la patru societăţi comerciale şi de împuternicit al acestora, în perioada martie 2022 – noiembrie 2023 a reţinut şi nu a plătit către bugetul general de stat, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de Legea nr. 241/2005, impozit pe veniturile din salarii, C.A.S. şi C.A.S.S., producând un prejudiciu total de aproximativ 415849 de lei.

Inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind condamnat anterior la pedepse privative de libertate, pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 24.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024, până la data de 22.06.2024 inclusiv, față de inculpatul A.S.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*