Administratorii mai multor localuri din Constanța, amendați pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști din Constanța, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali au organizat, în cursul zilei de luni, 29 martie, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit IPJ Constanța, la activități au participat aproximativ 60 de forțe de ordine, fiind verificate 65 de societăți comerciale și fiind legitimate peste 360 de persoane. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000.

Totodată, pompierii au constatat opt abateri pe linia apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei.

Exemple:

  • Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta a două localuri, situate pe bulevardul Mamaia, respectiv în Satul de Vacanță, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.
  • Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta a trei localuri, situate pe strada Mircea cel Bătrân, respectiv în Portul Tomis, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei.
  • Totodată, polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două magazine, situate pe strada București, respectiv bulevardul Tomis, desfășoară acte de comerț în afara programului legal, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*