Administrația Națională „Apele Române” a închiriat încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia și Vama Veche

În urma finalizării Etapei a III-a a procedurii de închiriere conform Ordonanței nr. 8/2023, încă 11 subsectoare de plajă din stațiunile Mamaia și Vama Veche au fost atribuite, marcând o extindere semnificativă a infrastructurii turistice de-a lungul litoralului Mării Negre.

Cu un avans de peste 32 la sută față de valoarea inițială, nivelul total al chiriilor stabilite prin această procedură recent încheiată a depășit cu mult așteptările, aducând venituri substanțiale în bugetul de stat și oferind în același timp oportunități de investiții în dezvoltarea infrastructurii de management cantitativ și calitativ al bazinelor hidrografice ale cursurilor de apă din România, precum și pentru îmbunătățirea plajelor Mării Negre.

Amintim că în Etapa I a licitațiilor, au fost atribuite 62 de subsectoare, cu 60 dintre acestea având deja contracte de închiriere semnate, în timp ce în Etapa a II-a s-au atribuit alte 39 de subsectoare, pentru care 37 de contracte au fost deja încheiate.

Printre noile obligații impuse operatorilor de plajă se numără asigurarea accesului liber pe plajă și circulația nelimitată a persoanelor în spațiul plajei. Pentru a remedia deficiențele semnalate de turiști de-a lungul timpului, se va permite închirierea de șezlonguri și umbrele în suport fix doar pe o suprafață de maximum 70 la sută, restul fiind destinat zonei libere de plajă pe nisip. De asemenea, operatorii sunt obligați să instaleze toalete ecologice pe suprafața atribuită, să amplaseze grupuri sanitare și coșuri de gunoi pentru colectarea deșeurilor, să interzică camparea și focul deschis pe plajă, precum și să gestioneze în mod adecvat fenomenul de înflorire algală.

Aceste măsuri vizează îmbunătățirea experienței turiștilor și protejarea mediului înconjurător, asigurând că plajele Mării Negre rămân o destinație atractivă și durabilă pe termen lung.

Administrația Națională „Apele Române” a pus în aplicare cu strictețe prevederile legale și a publicat rezultatele licitației pe site-ul său oficial, www.rowater.ro, pentru a asigura transparență și informare completă cu privire la procesul de închiriere și noile reglementări pentru operatorii de plajă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*