Administrația Canalelor Navigabile anunță semnarea contractului pentru proiectul “Reactualizare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții: Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe

Sediul CN ACN - Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile. FOTO Cătălin Schipor

Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile” S.A. anunță semnarea contractului de finanțare nr:144/09.05.2022 pentru proiectul finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020: “Reactualizare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții: Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”, Cod SMIS 146216. Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni, respectiv între 09.11.2020 și 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului este pregătirea documentelor tehnico economice necesare pentru executarea lucrărilor de amenajare pentru navigație și alte folosințe ale râurilor Arges și Dâmbovița. Proiectul reprezintă prima etapă de implementare a obiectivului de investiții “Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”.

Valoarea totală a proiectului este de 7 247 600 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 6 100 000 lei, iar valoarea finanţării nerambursabile din Fondul de Coeziune este de 5 195 000 lei.

Scopul finalizării obiectivului de investiție este conectarea Municipiului București la Dunăre, asigurarea accesului direct pe apă la portul Constanța, la principalele orașe de-a lungul Dunării, precum și la rețeaua europeană de căi navigabile.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 1 – Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul, Obiectiv Specific 1.3 – Îmbunătățirea condițiilor de navigație și dezvoltarea infrastructurii portuare situate pe rețeaua TEN-T centrală

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*