Peștele - șarpe de la Acvariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Acvariul din Constanța se poate lăuda și cu exemplare care au o istorie deosebită. Puțină lume știe că aici putem să vedem un pește cu respirație dublă: branhială și intestinală.
Cat Fish (somoteiul cu mustăți) este frecvent găsit în apele dulci ale lumii pentru că poate să supraviețuiască în cele mai anoxice condiții. Dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța spune că acest gen de pește a evoluat în urmă cu milioane de ani în tetrapodele de astăzi și în oamenii de astăzi.
Următoarele exemplare, la fel de interesante din punct de vedere istoric sunt peștii-șarpe care pot fi găsiți în Asia. Acest Snake Fish poate să părăsească bălțile și să se deplaseze pe uscat.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Constănțenii știu deja ce înseamnă o aventură de o zi în familie. Complexul Muzeal pentru Științele Naturii are în această perioadă un tarif unic pentru Delfinariu, Microrezervație, Păsări exotice și Planetariu: 10 lei – adulţi […]
Tarifele pentru sezonul 2018 s-au schimbat de la 1 iunie. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii oferă și pachete pentru cei interesați. Astfel, biletul pentru Delfinariu Constanța, Microrezervație și Expoziția de Păsări Exotice costă 40 […]
Microrezervația de la Definariu își pregătește schimbarea la față odată cu primăvara anului viitor, prin investiții mari în felul în care arată iarba și materialul dendrologic (toți copacii din spațiile verzi). Adminstrația Complexului Muzeal de […]
Be the first to comment