Acțiuni ale polițiștilor rutieri constănțeni pe linia verificării legalității transportului de persoane

Acțiuni ale polițiștilor rutieri constănțeni pe linia verificării legalității transportului de persoane. FOTO: IPJ Constanța

Poliţiştii rutieri constănțeni au desfășurat luni, 10 octombrie, în intervalul orar 06.00 – 10.00, activități de verificare în trafic a autovehiculelor de transport persoane.

Potrivit IPJ Constanța, acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, inclusiv cele destinate transportului de elevi, efectuate cu autovehicule având mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto. De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002. Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării, cinci permise de conducere, dintre care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, sub limita de infracțiune.

Exemplu:

Astăzi, în jurul orei 07.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, care a condus un microbuz de transport persoane, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*