Acțiunea Blocada în orașul Hârșova. Au fost legitimate 110 persoane

Acțiunea a polițiștilor. FOTO IPJ Constanța

La data de 3 martie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova au desfășurat, în sistem integrat cu jandarmii, activități în cadrul Acțiunii Blocada, având ca scop asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 110 persoane și au fost verificate 66 de vehicule.

De asemenea, opt conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în baza Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri de la normele legale.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 5.000 de lei.

De asemenea, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 3 martie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*