Acțiune pentru combaterea traficului și consumului de droguri, în municipiul Constanța

poliție, acțiune, polițisti,
Acțiune a polițiștilor în municipiul Constanța. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat la data de 17 noiembrie,  o acțiune pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Astfel, au fost legitimate 59 de persoane, au fost verificate 12 vehicule și 23 de locații publice, printre care parcuri, piețe, săli de jocuri de noroc.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, și 2 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 5.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 17 noiembrie, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul I.C. Brătianu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*