Acțiune de tip „blitz”, desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. Au rezultat amenzi de peste 20.000 de lei

Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. FOTO: IPJ Constanța

Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier, au desfășurat, în cursul zilei de vineri, 23 septembrie, o acțiune cu efective mărite, în municipiul Constanța, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Neacordarea priorității de trecere reprezintă prima cauză generatoare de accidente rutiere în municipiul Constanța. În acest context, polițiștii rutieri constănțeni au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic, indiferent că vorbim despre autovehicule sau pietoni.

În urma activităților, efectuate în decursul a patru ore, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care șase pentru neacordarea de prioritate auto și șapte pentru neacordarea de prioritate pietonilor. De asemenea, au fost retrase și trei certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

De la începutul anului și până în prezent, în municipiul Constanța au fost înregistrate 409 accidente rutiere, soldate cu 15 persoane decedate. Din totalul accidentelor rutiere înregistrate, peste 130 au avut drept cauză neacordarea de prioritate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*