Acțiune de donare de sânge la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I în Constanța

Donare de sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, în colaborare cu UM 01375 – Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, va organiza o importantă acțiune de donare de sânge, programată pentru miercuri, 30 august.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 08.30 – 13.30 și va avea loc la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – filiala Constanța, amplasat pe strada Prelungirea Liliacului nr. 1-3, KM 4-5, în orașul Constanța.

Toate persoanele sănătoase, fie din cadrul unității militare, fie civile din orașul Constanța, sunt invitate să participe și să ofere sprijin pacienților ce necesită tratament transfuzional. Pot fi donatori de sânge persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani (pentru prima donare, limitele de vârstă sunt între 18 și 60 de ani, în funcție de evaluarea medicală). Este necesar ca donatorii să aibă o greutate corporală de peste 50 kg, având în vedere înălțimea și constituția fiecăruia. Cei care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune, etc., pot să se alăture acestei nobile cauze.

Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să prezinte o adeverință de la medicul de familie, atestând că nu suferă de afecțiuni cardiace, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Este important de menționat că cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor, inclusiv sandwich-uri, fructe și lactate, precum și cel puțin 500 ml de lichide.

Donatorii care efectuează o donare completă de 450 ml de sânge beneficiază, la cerere, de următoarele avantaje:

  • O alocare de hrană sub forma unui card în valoare de 66.99 lei.
  • O zi liberă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
  • Decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședință menționată în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Persoanele interesate sunt așteptate miercuri, 30 august, la Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I – filiala Constanța, pe strada Prelungirea Liliacului nr. 1-3, KM 4-5. Accesul persoanelor civile se va realiza prin poarta muzeului, situată la stradă, în apropiere de Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” și Parohia „Capela Militară Sfinții Împărați Constantin și Elena III”. Pentru a ajunge la locație, puteți folosi mijloacele de transport în comun: autobuzele 101, 101M, 13.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*