Acțiune de amploare a Gărzii Naționale de Mediu pe litoral: peste trei milioane de lei în amenzi aplicate în doar șase zile

135 de controale şi 117 amenzi, în valoare de peste 3,2 milioane de lei, aplicate de comisarii de mediu. FOTO: GNM Constanța

Într-o acțiune de control fără precedent, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au finalizat o serie de verificări riguroase, ce au durat șase zile, pe litoralul României. Această operațiune vastă s-a materializat prin aplicarea a 117 amenzi, în valoare totală de peste 3.200.000 de lei.

Potrivit GNM Constanța, în perioada cuprinsă între 31 iulie și 5 august, echipele de comisari au efectuat 135 de controale amănunțite, cu focus pe o serie de aspecte vitale pentru protejarea mediului înconjurător. Echipele de comisari ai  Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat acțiuni de inspecție și control tematice și inopinate în Rezervația Biosferei „Delta Dunării” și pe litoralul Mării Negre. În principal, s-au monitorizat acțiunile de campare în zonele protejate, s-a acordat atenție deosebită protecției habitatelor marine și controlului poluării plajelor.

Totodată, gestionarea adecvată a deșeurilor și a apelor reziduale a fost o prioritate, având în vedere gravitatea contaminării mediului. S-au inspectat cu rigoare și șantierele din zona litoralului, cu un accent pus pe prevenirea poluării atmosferice și o gestionare responsabilă a deșeurilor rezultate din construcții. Actele de reglementare legate de protecția mediului pentru investițiile în desfășurare au fost, de asemenea, supuse unei analize critice.

Rezultatele acestei ample acțiuni nu au întârziat să se facă simțite. Cu un total de 117 sancțiuni contravenționale aplicate, într-o valoare uluitoare de peste 3 milioane de lei, mesajul clar transmis este că încălcarea legislației de mediu nu va rămâne nepedepsită. Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu anunță că aceste controale tematice vor continua pe tot parcursul sezonului estival.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*