Accesorii pentru telefoane mobile și jucării contrafăcute, în valoare de patru milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Accesorii pentru telefoane mobile și jucării contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit în Portul Constanța, într-un container, peste 21.000 de produse, susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ patru milioane de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali din cadrul Biroului Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau, 4.460 de accesorii telefoane mobile – huse, căști și încărcătoare, 6.650 de jucării și 9.980 de articole de vestimentație, produse susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 4.000.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*