Accesorii auto și jucării în valoare de 1,5 milioane de lei, depistate într-un container în Portul Constanța

Accesorii auto și jucării în valoare de 1,5 milioane de lei, depistate într-un container în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un container sosit din China în Portul Constanța Sud, peste 18.600 de jucării și accesorii auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatari două societăți comerciale din București, respectiv județul Ilfov.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat faptul că în interiorul containerului se aflau 11.520 de jucării și 7.140 de diverse accesorii auto, produse care susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare totală de aproximativ 1.550.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*