ABADL a semnat al VIII-lea contract pentru reducerea eroziunii costiere, pentru plaja din stațiunea Olimp

ABADL a semnat al VIII-lea contract pentru reducerea eroziunii costiere. FOTO: ABADL

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 7: Olimp, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Reducerea eroziunii costiere – faza II (2014 – 2020)”. Acesta este al VIII-lea contract, din 11, ce a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Potrivit ABADL, în urma finalizării procedurii de licitație firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, căreia i s-au atribuit patru contracte în cadrul acestui proiect.

„Amintim că ABADL a încheiat cu aceeași societate contractele pentru lucrărilor ce vor fi executate pentru Lotul 8: Jupiter – Neptun, și Lotul 9: Balta Mangalia – Venus – Aurora, iar în prezent compania se află în implementarea lucrărilor inginerești aferente Lotului 5: zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud”, au precizat reprezentanții instituției.

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pentru Lotul 7: Olimp contribuie la:

  • protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;
  • atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;
  • protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;
  • activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani. Valoarea investiției pentru Lotul 7: Olimp este de 314.059.925,77 lei, fără TVA.

Lotul 7 este parte a proiectului „Reducerea eroziunii costiere – faza II (2014 – 2020)”alături de alte 10 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina – Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*