A început Evaluarea Națională. Prima probă este la limba Română

Examen, educatie, elevi

Absolvenţii claselor a VIII-a din toată țara susţin pe 19 iunie proba scrisă la Limba română, din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2017.

Potrivit EDU.ro, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidați din seria curentă și 150 din seria anterioară). Probele vor fi organizate în 4.164 de centre. La nivelul județului Constanța sunt 5.211 absolvenți, repartizați în 126 de centre.

Subiectele elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, au ținut seama de următoarele cerinţe:

a)să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională;
b)să aibă un nivel mediu de dificultate;
c)să permită rezolvarea în 120 de minute.

Timpul destinat pentru a rezolva subiectele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 ROMÂNĂ este de două ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

Următoarea probă din cadrul EN VIII (matematică) va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00.Contestaţiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

În vederea semnalării unor posibile (dar nedorite) disfuncţionalităţi în derularea EN VIII 2017, Ministerul Educaţiei Naționale pune la dispoziția celor implicați în acest examen, începând de luni, 19 iunie, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00 -16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*