A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor privind reabilitarea bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu din Constanța

Cum ar urma să arate bulevardul Alexandru Lăpușneanu. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat miercuri, 24 martie, contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“.

Semnarea contractului prin care vor fi demarate lucrările are loc la un an de când a fost parafat contractul de finanțare dintre autoritatea locală și Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD-EST a unui proiect care vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), un proiect care se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța.

„Prin aceste lucrări urmărim încurajarea utilizării transportului public și a celui alternativ, fluidizarea traficului și eliminarea poluării. Mai mult decât atât, concomitent cu acest proiect vom proceda și la înlocuirea magistralei termice de pe același tronson pentru a evita clasicele situații în care o lucrare nouă de suprafață este spartă imediat pentru lucrări la rețelele subterane. În acest fel, câștigăm pe toate planurile“, spune Vergil Chițac.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“ presupune execuția următoarelor lucrări:

  • modernizarea și resistematizarea spațiului rutier existent (introducere benzi dedicate transportului public, amenajare piste pentru biciclete, reabilitare stații pentru transportul public, reamenajare trotuare etc.);
  • amenajări peisajere (spații verzi și plantare copaci);
  • instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare;
  • dotări și mobilier urban inteligent;
  • infrastructură de comunicații.

Mai exact, ar fi vorba despre 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape opt km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.

primar, primarie, imbunatatire, mobilitate, Cum ar urma să arate bulevardul Alexandru Lăpușneanu. FOTO Primăria Constanța

Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere bd. 1 Decembrie 1918 și bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Dar Bulevardul Mamaia cand o sai vina randul. Trotuarele nu au mai fost reabilitate de 40 de ani. Sunt numai gropi.

  2. Mai mult decat atat, proiectul va avea un efect financiar benefic si asupra celor 50.000 de constanteni care locuiesc pe traseul unuia din cele mai mari bulevarde din oras, acestia fiind nevoiti sa isi vanda masinile, nemaiavand unde sa le parcheze. Inclusiv efectul vizual va avea de castigat, prin falimentarea si inchiderea tuturor firmelor care isi desfasoara activitatea pe acest traseu – fara locuri de parcare, un business moare in maxim 6 luni. Astfel nu vor mai polua vizual cu reclamele lor. Un proiect foarte bine gandit, multumim primariei

  3. Deja cautam sa plecam din oras, sunt oameni cu probleme medicale, nu pot face munca de teren sau aprovizionare, etc. pe trotineta sau bicicleta, masina era necesara pentru multe, regret ca am votat asa diavoli incompetenti, nu va pasa decat sa pradati, nu va pasa de cetateteni, de sanatatea lor, vreti numai adolescenti pe bicicleta si atat. Nu sunt impotriva, e frumos, dar inteleg ca este un genocid, sa crape cine nu poate pedala, nu-i asa ? Mijloacele de transport circula prost, nu intotsdeauna se pot lua. PNL=PSD=aceeasi mizerie, numai taxe si spagi. Care efect benefic, pentru cine ? economia orasului va pica, va fi oras de distractii cu fetite si baietei pentru mafioti si atat. Cu ce placere se gandeste primarul cum isi vor vinde oamenii masinile, cata ura, pentru ce? Unde exista o asemenea logica dusa in extrem ? Unde se face asa dintrodata o schimbare peste noapte si doar unilateral ? Sa inteleg ca nici vorba sa faca vreo parcare ! Bine ca m-am lamurit. Adio, Constanta !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*