A fost livrată prima tranșă de bani pentru construcția noului CET

Cum va arăta noul CET din Constanța. FOTO Primăria Constanța

Ministerul Energiei a virat Primăriei Constanța suma de 87.166.666 lei, bani care reprezintă avansul pentru începerea lucrărilor la noul CET Constanța.

„În momentul de față, la nivelul Primăriei, se lucrează la documentația pentru autorizarea lucrărilor de demolare a unor construcții aflate pe terenul pe care se va construi noul CET. Cel mai probabil în luna iulie se va trece la demolarea acestora, pentru ca la sfârșitul verii să înceapă construcția efectivă a noului CET.

Amintim că prin proiectul „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța“  se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW” – Primăria Constanța.

Pentru a reduce până la 0 numărul avariilor și implicit oprirea furnizării agentului termic către populație, în luna decembrie vor fi instalate noile cazane în locul celor existente.

Noua sursă va include următoarele:

1.Instalație de cogenerare de înaltă eficiență formată dintr-un număr de 5 motoare termice cu ardere internă și generator electric, cu funcționare pe gaz natural (MT sau G-CHP);

2.Instalație de producere a apei calde și aburului formată dintr-un număr de 4 cazane de apă caldă pe gaz natural și două cazane de abur pe gaz natural;

3. Echipamentele, sistemele și instalațiile auxiliare necesare noii surse.

Investiția va avea multiple implicații pozitive în viața orașului:

– economice, prin reducerea semnificativă a consumului de combustibili, a costurilor și cheltuielilor de operare;

– sociale, prin sporirea confortului termic și creșterea accesibilității populației la sistemul centralizat de încălzire;

– de mediu, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2), reducerea consumului de energie primară și, automat, reducerea poluării.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*