A fost aprobat planul pentru reorganizarea RADET Constanța și a fost aprobată înființarea societății Termoficare Constanța SRL

Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Avarie la rețeaua de apă caldă și căldură din Constanța. FOTO Arhiva CTnews

În urma ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Constanța de astăzi a fost aprobat Planul de reorganizare a RADET Constanța și, totodată, a fost aprobată înființarea societății Termoficare Constanța SRL.

„Având în vedere starea de uzură avansată în care se află sistemul de termoficare al municipiului Constanța, necesitatea accesării de fonduri pentru finanțarea investițiilor de modernizare a infrastructurii de termoficare, precum și pentru a asigura continuitatea prestării serviciului public de termoficare, s-a impus înființarea de către Consiliul local al municipiului Constanța a unei societăți comerciale care să desfășoare în continuare acest serviciu public. Termoficare Constanța SRL va prelua serviciul public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Asociatul unic al societății este municipiul Constanța, unitate administrativ teritorială cu personalitate juridică de drept public, reprezentată legal prin primar.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene pentru modernizarea de rețelei de transport a agentului termic, la jumătatea lunii februarie va fi definitivată întocmirea documentației, astfel încât Primăria Constanța va putea depune proiectul pentru finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) – Axa prioritară 7.1 – ce are ca obiect specific creșterea eficienței energetice în sistemele centralizate de transport și distribuție a energiei termice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*