A doua serie de piloți-marinari începe instrucția în zbor

Noua serie de piloți-marinari ai Forțelor Navale. FOTO navy.ro

Șapte absolvenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, din promoțiile 2014-2017, participă la Cursul de formare piloți de elicopter, care se desfășoară la Baza aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău.

Cursul a început în luna martie anul acesta și este structurat pe trei module. Primul modul, pe care l-au parcurs cei șapte marinari, a fost unul de pregătire teoretică, în care aceștia au acumulat cunoștințele teoretice necesare din domeniul aeronautic.

Următoarele două module sunt de pregătire practică, unul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (“Alouette”) și alt modul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat.

Săptămâna aceasta, viitorii piloți navali au promovat examenele de trecere la zbor şi au început instrucția în zbor pe elicopterul IAR-316 B.

La primele ore de instrucție în zbor, a fost prezent și contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate, care le-a adresat viitorilor piloți din subordinea sa felicitări pentru absolvirea modulului teoretic și mult succes în următoarea perioadă de pregătire practică la manșa elicopterelor.

Prima serie de piloți de elicoptere, alcătuită din ofițeri ai Forțelor Navale Române, a fost instruită tot la baza aeriană de formare a personalului aeronautic, de la Boboc, din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene și a făcut parte din programul de dotare a Flotilei 56 Fregate cu elicopterele IAR 330 Puma Naval, din perioada 2005-2007.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*