A 15-a conferință „Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană” s-a ținut la Cumpăna

În cadrul celei de- a 15-a conferinței „Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană”, primarul Mariana Gâju a primit diploma de excelență. FOTO Primăria Cumpăna

În sala căminului cultural din Cumpăna, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” în parteneriat cu Fundația Univers Imagistic au fost gazdele celei de-a 15-a conferințe „Ești Român, ești European – Și tu decizi în Uniunea Europeană”.

Conferința a fost susținută de Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al Conferințelor “Ești Român, ești European” și s-a axat pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene locul și rolul acestora în cadrul Uniunii Europene, relațiile dintre ele și modul în care acestea influențează guvernarea națională și viața cetățenilor europeni.

Dezbaterea a fost una interactivă, toți cei prezenți în sală arătându-se dornici să afle cât mai multe lucruri despre existența și rolul României în cadrul Uniunii Europene.

Fiind o ediție jubiliară, organizatorii au decernat „Diploma de excelență” Primarului Comunei Cumpăna – Mariana Gâju, pentru activitatea desfășurată în cadrul Comitetului European al Regiunilor, instituție aflată la Bruxelles.

Înalta instituție europeană, reprezintă forul în care sunt consultați reprezentanții autorităților regionale și locale cu privire la proiectele de directive și reglementări europene cu impact regional asupra comunităților locale, acestea urmând a fi votate în Parlamentul și Consiliul European.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*