Bogdan Huțucă: „Industria românească din domeniul auto continuă să facă performanță la nivel european”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța.

Președinte PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, apreciază că industria românească din domeniul auto continuă să facă performanță la nivel european și precizează aproape că nu există companie auto germană care să nu lucreze cu companii românești.

Potrivit liderului liberal, aceste companii românești construiesc componente esențiale pentru cele mai importante mărci, precum Mercedes, Audi, Volkswagen, Opel etc, iar zeci de mii de români lucrează „în aceste companii care sunt cu capital majoritar românesc, care au manageri și inteligență românească”.

„Performanța industriei auto românești este apreciată și în afara țării, dar și acasă. De exemplu, o știre care m-a bucurat este că Dacia a vândut în 2023 la noi în țară mai multe mașini decât următoarele șase locuri la un loc. A trecut vremea când românii se gândeau doar la o mașină străină. Astăzi producem la noi în țară automobile comparabile cu ce se produce în țările occidentale, cel puțin pe clasa medie. Asta certifică inteligența, inovarea și curajul antreprenorilor români. Asta demonstrează că în condiții de piață concurențială corectă românii fac performanță și că sunt capabili să se lupte cu oricine”, a precizat Bogdan Huțucă pe pagina personală de Facebook.

Potrivit deputatului liberal, viitorul sună bine pentru toată economia națională.

„Când spun asta, mă gândesc la sutele de mii de antreprenori români, de la cei mai mici care au deschis un restaurant, până la cei mai mari, din industria alimentară, auto sau IT. Cu toții trebuie încurajați să crească, să se dezvolte și să facă performanță. De succesul lor depinde și succesul nostru”, a mai scris el.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*