Dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma incidentului din parcarea unui centru comercial din Constanța

Dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma incidentului din parcarea unui centru comercial din Constanța

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală, pentru abuz în serviciu, în cazul polițiștilor locali implicați, în seara zilei de marți, 03 ianuarie, în incidentul din parcarea unui centru comercial din Constanța, când un autoturism aflat pe unul dintre locurile rezervate persoanelor cu dizabilități a fost ridicat, deși aparținea unor persoane cu handicap locomotor.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, la data de 4 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au fost sesizați de către un bărbat de 41 de ani cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie, în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanța.

Doi poliţişti locali din Constanța au dat dovadă de un exces de zel deosebit în seara zilei de marți, 03 ianuarie, când au dispus ridicarea unui autoturism de pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități din parcarea unui centru comercial din Constanța, deși mașina aparținea unor persoane cu handicap locomotor și purta și o inscripție în acest sens.

Autoturismul avea plasate autocolante cu semnul persoanelor cu dizabilități, atât în față cât și în spate, dar polițiștii locali au dispus ridicarea acestuia pentru că lipsea și ecusonul care să dovedească faptul că aparține unei persoane cu dizabilități. Până la urmă, după ore întregi petrecute în parcarea centrului comercial, oamenii, revoltați, au trebuit să plătească 570 de lei, pentru taxa de ridicare a autoturismului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*