FOTO VIDEO Emoții pentru elevii Școlii militare de maiștri militari. Ei au început noul an școlar cu emoții și parade

Deschiderea anului de învățământ la Școala militară de maiștri militari a Forțelor Navale. FOTO Roxana Dumitrică

Au fost din nou momente emoționante pentru elevii militari din Constanța. La Școala militară de maiștri militari a Forțelor Navale, sute de elevi s-au reîntors din vacanța de vară. Cu uniforma bine aranjată și plini de emoții, cu toții au așteptat cu nerăbdare să înceapă școala și să descopere tainele vieții pe mare.

Un elev de anul doi a transmis “bobocilor” să își asculte îndrumătorii.

Am ales această carieră pentru siguranță. Pe colegii mai tineri îi îndemn să asculte îndrumătorii, pentru a se descurca  în viitoarele misiuni”, a spus elevul.

De acum înainte îi aşteaptă o misiune dificilă, dar şi cu multe satisfacţii. Alături de ei au fost și familiile lor.

Am emoții foarte mari. Nu i-a fost greu. Cu vreo 20 de ani în urmă și soțul a fost pe mare, sunt obișnuită”, a spus, emoționată, o mămică.

Este prietenul, este primul an, am foarte mari emoții, încă nu ne-am acomodat cu despărțirea. L-am încurajat, îl încurajez în continuare”, a spus iubita unuia dintre elevi.

După intonarea imnului, superiorii le-au transmis învățăceilor câteva cuvinte de încurajare. Drumul pe care au ales să meargă nu este unul ușor.

Sunt onorat să fiu aici, am fost plăcut impresionat de numărul mare de elevi și de părinți prezenți la această activitate, astăzi o nouă generație de tineri pășește pentru a deprinde tainele marinei. În 2022, învățământul militar trebuie să facă față unor mari provocări”, a transmis  Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait.

„Celebrăm astăzi un moment așteptat cu emoție, deschiderea anului școlar. Este un an important pentru instituția noastră, care pe 8 octombrie marchează 125 de ani de la inființare. Este o provocare pentru cei de anul întâi, care nu și-au ales un drum ușor. O carieră militară presupune disciplină și respect, valori care vă vor fi insuflate aici le-a spus elevilor comandantul Nicu Chirea.

Festivitatea a început cu intonarea imnului național. Șefii de promoție din anii mai mari au fost decorați și felicitați. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai bisericii, care i-au binecuvântat pe tineri. La final, elevii au defilat sub privirile pline de emoție ale celor dragi.

În perioada existenţei sale, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” a dat Marinei militare şi Marinei grănicereşti şi, în anumite momente ale istoriei, Marinei comerciale peste 8000 de cadre medii care au demonstrat prin înaltă ţinută şi profesionalism că au urmat cursurile unei instituţii de excepţie din peisajul învăţământului militar românesc.

La bordul navelor maritime şi fluviale, în secţii şi ateliere de reparaţii, în laboratoarele instituţiilor militare de învăţământ, la depozite şi subunităţi, maiştrii militari şi-au făcut datoria, onorând profesia aleasă.

În anul școlar 2022-2023 se vor prezenta la cursuri aproximativ 2.600 de elevi din cadrul celor cinci colegii militare, dintre care 816 sunt elevi de clasa a IX – a.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*