FOTO Stație PECO din Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru că încărca butelii GPL fără autorizație

Stație PECO amendată pentru că încărca butelii GPL fără autorizație. FOTO: Garda de Mediu

O stație de carburanți din zona CET a municipiului Constanța a fost amendată cu 60.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu pentru că încărca butelii de uz casnic cu GPL fără a deține autorizație. De asemenea, activitatea a fost suspendată.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanța au controlat o stația de distribuție carburanți din Constanta, zona CET Palas, pentru verificarea unor reclamații adresate de o persoană care locuiește într-un bloc din vecinătatea stației, privind mirosul de gaze și disconfortul olfactiv.

„Urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea care administrează stația de distribuție a combustibililor nu deţine autorizație de mediu pentru desfășurarea activității de încărcare butelii de uz casnic cu GPL, din rezervoarele aflate pe amplasamentul stației. Societatea este autorizată din punct de vedere al protecției mediului doar pentru desfășurarea activității de comerț cu combustibili lichizi și gazoși, din rezervoarele de stocare”, au precizat reprezentanții instituției.

Pentru fapta care contravine prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului, firma a fost amendată cu  60.000 de lei și a fost aplicată sancțiunea complementară de suspendare a activității de încărcare butelii cu GPL la punctul de lucru care a făcut obiectul controlului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*