Vergil Chițac susține că a amendat firma Polaris. Reprezentanţii societății neagă sancțiunea și spun că deșeurile sunt ridicate conform contractului semnat cu Primăria Constanța

Orașul Constanța s-a umplut de gunoaie. FOTO: G.M.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat vineri, 19 august, că a amendat firma Polaris pentru neridicarea gunoiului, deși recunoaște că acesta este strâns conform graficului prevăzut în contractul încheiat între cele două părți.

„Ei (societatea Polaris M Holding – n.r.) nu trebuie să respecte graficul, trebuie să respecte legea. Iar legea, ulterior contractului și graficului, spune că ei trebuie să ridice gunoiul de câte ori este nevoie. Pentru că salubritatea este o chestiune de sănătate publică și nu ne putem juca cu ea”, spune edilul.

El susține că reprezentanții societății au cerut creșterea tarifelor, fapt cu care este de acord, dar procedura este una de durată.

„Eu știu de ce fac ei treaba asta: ne-au cerut să creștem tarifele, devizele, ceea ce este adevărat, adică pot înțelege pentru că uitați-vă cât s-a făcut combustibilul, și ei consumă foarte mult combustibil, dar noi nu putem să facem asta peste noapte. Avem și noi o procedură, durează o lună, două, trebuie să angajăm expert contabil… În primul rând trebuie să ne dea ei toată contabilitatea lor, să vedem exact dacă au sau nu profit, pentru că legea spune că trebuie să aibă profit rezonabil. Să demonstreze prima dată că nu au profit și după aia intrăm în logica asta cu modificarea tarifelor. Ce vreau să spun este că procedura durează o lună. Iar discuția asta că ei acum sunt pe minus eu pot înțelege că ei sunt pe minus, iar acționarii sunt foarte supărați, dar asta este”, a declarat Chițac.

Primarul Constanței a mai precizat că a amendat societatea, dar fără să menționeze o valoare a sancțiuni, sau în ce bază a fost dată.

„Am amendat Polarisul. Dar ce credeți, că mă joc cu ei”, a spus el.

La rândul lor, reprezentanții Polaris M Holding Neagă existența vreunei amenzi primite din Partea Primăriei Constanța și susțin că nu au cum să fie sancționați astfel atât timp cât ei execută întocmai contractul încheiat cu Primăria Constanța. Ei spun că poate primarul se referă la un ordin de ministru, vechi de opt ani, dar astfel de prevederi nu au fost prinse în contract sau în vreun act adițional.

„Nu am primit nicio amenda. Oricum, orice amenda s-ar da, ar fi un abuz în contextul în care Polaris respectă întocmai programul de colectare prevăzut în contract. Legea invocata de domnul primar este, de fapt, un ordin de ministru din 2014, menționat ulterior încheierii contractului și care nu a fost prevăzut în vreun act adițional ulterior”, au explicat reprezentanții Polaris M Holding, care asigură populația că societatea va continua să respecte graficul de colectare prevăzut în contratul încheiat cu autoritățile locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*