VIDEO Șofer aflat în stare de ebrietate, oprit cu focuri de armă de polițiștii rutieri constănțeni

Mașină de Poliție

Un constănțean în vârstă de 52 de ani s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce, deși nu avea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, a urcat la volanul unui autoturism, fiind oprit de polițiștii rutieri numai după ce au tras mai multe focuri de armă.

Potrivit Poliției Județene Constanța, un polițist aflat în seara zilei de joi, 21 aprilie, în timpul liber, în autoturismul unui prieten, a observat, în jurul orei 23.30, un vehicul mergând haotic pe străzile din municipiul Constanța.

„Datorită experienței, agentul șef Cosmin Guicilă, din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Constanța, și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, așa că a sunat în dispecerat și a solicitat sprijin de la cea mai apropiată patrulă de poliție, continuând să urmărească autoturismul în cauză și ținând legătura cu colegii săi”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, patrula de poliție din cadrul Secției 5, formată din agent Adelin Șerban și agent Eduard Badea, a ajuns din urmă autoturismul care circula haotic, însă șoferul nu a oprit, în ciuda semnalelor acustice și sonore repetate ale polițiștilor.

Pentru a-l determina să oprească, după somațiile legale, la intersecția DN 39E cu Șoseaua Mangaliei, unul dintre polițiști a executat trei focuri de armă, de avertisment, în plan vertical. Întrucât autoturismul și-a continuat deplasarea, polițistul a efectuat alte opt focuri de armă, în direcția vehiculului, până când acesta a fost oprit, pe un teren agricol de la periferia localității Lazu, iar bărbatul aflat la volan a fost imobilizat și încătușat.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că șoferul, de 51 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, au mai transmis sursele citate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*