USR Constanța solicită suspendarea taxelor de pod pentru a se interveni mai ușor în sprijinul refugiaților ucraineni

Podul de la Cernavodă. FOTO CNAIR

USR Constanța solicită Ministerului Transporturilor suspendarea urgentă a taxelor de pod de la Cernavodă – Fetești și Giurgeni-Vadu Oii, pentru a facilita transportul de ajutoare către punctele de frontieră cu Ucraina și al miilor de refugiați care fug din calea războiului.

Potrivit USR Constanța, taxa de pod este o taxă descurajatoare și extrem de imorală în acest context al războiului din Ucraina, iar suspendarea trebuie să rămână în vigoare până la votarea proiectului legislativ, susținut și de parlamentarii USR, prin care se va elimina definitiv acesta taxă discriminatorie.

„În situația actuală, când sute de mii de refugiați fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina și ajung în România, a le pune o piedică în plus este de neînțeles. Taxa de pod creează blocaje și presupune costuri suplimentare. Punctul de la Cernavodă – Fetești, de exemplu, este pe traseul refugiaților și este tranzitat, totodată, de mai multe ori pe zi de mașinile cu ajutoare donate de români. De ce i-ar taxa pentru că se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina? Este imoral și incorect. De aceea, cerem suspendarea de urgență a taxelor de pod de la Fetești și Vadul Oii, până când va fi dat votul final, în Camera Deputaților, pe proiectul de lege de eliminare a acestora, inițiat de PNL și susținut de USR Constanța. Taxa este discriminatorie și îi afectează pe locuitorii din Dobrogea”, spune Stelian Ion, parlamentar din partea USR Constanța și vicepreședinte USR.

USR-iștii constănțeni susțin că banii din aceste taxe nu se duc la întreținerea drumului sau a podului traversat, reprezentând „sume colosale ce zilnic le sunt luate, practic, cu forța tuturor conducătorilor auto care ajung la punctele respective, pentru că nimeni nu are de ales”.

„Avantajul de a avea un pod peste Dunăre este inestimabil pentru dobrogeni, în special, dar și pentru toți românii, în general. Dar faptul că există de atâta timp o taxă de pod, care nu are niciun fundament juridic ori financiar-bugetar, cu atât mai puțin moral, arată că în primul rând dobrogenii sunt discriminați. Nu sunt dobrogenii de vină că trăiesc pe o parte a țării despărțită de cealaltă parte, de Dunăre! Nu sunt ceilalți români de vină că doresc să ajungă tot în țara lor, în Dobrogea. Dar pentru toți românii, fie dobrogeni, munteni, moldoveni ardeleni, olteni sau bănățeni, statul percepe o taxă pentru ca aceștia să treacă dintr-o parte în alta a României. De aceea taxa pentru trecerea podului de la Cernavodă este profund injustă, care discriminează din punct de vedere geografic pe românii de alți români”, spune și Remus Negoi, senator din partea USR Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*