FOTO VIDEO Echipamente medicale noi pentru Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cernavodă. Valoarea investiției este de aproape 7,5 milioane de lei

Spitalul Orășenesc Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Noul an vine cu vești bune pentru Spitalul Orășenesc Cernavodă. Astfel, încă din primele zile ale lui 2022 Ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale noi. De asemenea, vor fi cumpărate și 46 de piese de mobilier pentru fiecare cabinet al ambulatoriului. Valoarea proiectului care prevede modernizarea echipamentelor medicale în Ambulatoriu se ridică la aproape 7,5 milioane de lei, fonduri europene.

Laura Nicolescu, șeful Serviciului Strategie și Proiecte din cadrul Primăriei Cernavodă, povește pentru CTnews că această finanțare se ridică la aproape 7,5 milioane de lei.

Finanțarea privind proiectul prin care dorim dotarea ambulatoriului integrat la Spitalului Orășenesc Cernavodă vine prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Este o finanțare în valoare totală de 7,4 milioane de lei. 5,2 milioane sunt finanțare europeană, 2,087 de lei finanțare națională, iar bugetul local vine cu o contribuție de 149.000 de lei”, a explicat reprezentanta Primăriei Cernavodă.

Laura Nicolescu susține că la începutul acestui an ambulatoriul va avea echipamentele medicale noi.

La sfârșitul lunii noiembrie a fost semnat contractul privind furnizarea echipamentelor medicale, contractantul angajându-se că în termen de 30 de zile ne va livra toate echipamentele medicale. Adică la începutul lui 2022 ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale noi”, a pus Nicolescu.

De asemenea, ambulatoriul va fi dotat cu piese de mobilier noi, iar Primăria Cernavodă intenționează să depună un proiect și pentru reabilitarea clădirii spitalului.

Totodată, tot la sfârșitul lunii noiembrie a fost semnat și contractul pentru furnizarea pieselor de mobilier pentru că în cadrul proiectului vom achiziționa și 46 de piese de mobilier pentru fiecare cabinet în parte. Așteptăm lansarea Programului Operațional Regional pentru perioada 2021 – 2027 și administrația publică locală intenționează depunerea unui proiect pentru reabilitarea și modernizarea clădirii spitalului”, a mai spus Laura Nicolescu.

Managerul Spitalului Orășenesc Cernavodă, Marius Spânoche, prezintă dotările pe care le are ambulatoriul unității medicale.

Eu și împreună cu colegii mei, angajații Spitalului Orășenesc Cernavodă, am avut în vedere să dezvoltăm ambulatoriul spitalului pentru că avem 12 specialități, am mai crescut cu o specialitate între timp – Ortopedie – Traumatologie și am adus echipamente pentru investigații paraclinice în ceea ce privește laboratorul de radiologie, asta înseamnă computer – tomograf undeva la 64 de slice-uri, am adus ecografe.

Pe partea de laborator, de analize medicale am adus analizoare de hematologie, de biologie, tot ce cuprinde un laborator ca să poată să își desfășoare activitatea în condiții cât se poate de optime. Și pe celelalte specialități sunt, pe partea de ginecologie – videocolposcop. Pe partea de urologie, la fel, echipamente care își desfășoară activitatea în blocul operator”, a explicat managerul spitalului.

Aceste echipamente nu fac decât să îmbunătățească activitatea cadrelor medicale de la Spitalul din Cernavodă.

Un număr mare de echipamente care nu fac altceva decât să ne sprijine să ne desfășurăm activitatea în condiții cât se poate de bune, mai ales că, așa cum știe toată lumea, medicina evoluează de la zi la zi, suntem într-o dinamică totală, mai ales acum în pandemia aceasta și gândiți-vă că urmează și post-pandemia și atunci vor apărea foarte multe probleme, drept pentru care noi cred că am preîntâmpinat acest lucru, să aducem echipamente necesare, să putem să diagnosticăm în continuare cât se poate de bine ca ulterior să dăm un tratament la fel de bun”, a spus Marius Spânoche.

Spitalul din Cernavodă a început să fie căutat nu numai de localnici, ci aici vin pentru investigații și pacienți din Medgidia și Fetești, având în vedere că unitățile medicale din cele două localități sunt suport COVID.

Apreciez ajutorul Primăriei nu numai pentru dotarea ambulatoriului, pentru că noi an de an luăm de la Primărie sume de bani destul de mari, doar în 2021 am luat 2,7 milioane de lei, din care 700.000 de lei au fost numai pe investiții. E un proiect cât se poate de bun, aduce o plus valoare atât spitalului, cât și orașului, în general.

Mai nou acum aduce plus valoare și zonei limitrofe pentru că și Medgidia, și Feteștiul sunt spitale suport-COVID și mai toți pacienții vin la noi, deci este o plus valoare pentru toată lumea. Nu poate să fie altceva decât un lucru cât se poate de apreciat în ceea ce a făcut Primăria pentru că nu este ușor să obții aceste fonduri europene”, a menționat Marius Spânoche.

El consideră că investițiile trebuie să continue și a avut discuții în acest sens cu conducerea Primăriei, care și-a manifestat disponibilitatea pentru a sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie.

Pentru prima oară Spitalul Orășenesc Cernavodă are un compartiment Ortopedie – Traumatologie Adulți. Trebuie să fac un bloc operator pentru că este aparte deoarece în general intervențiile pe os necesită o măsură în plus de asepsie. Vă dați seama că întotdeauna trebuiesc făcute investiții. Am avut o discuție cu domnul primar, se pare că vom lua și aceste echipamente din banii Primăriei, dacă nu, încercăm din nou cu tot ce înseamnă structurile de funcționare ale primăriei să obținem fonduri europene.

Avem un spital cu 60 de paturi în structură, avem 32 de medici care operează aceste specialități. Avem în structură pediatrie, ortopedie, oncologie, reumatologie, urologie, chirurgie, radiologie, neurologie, urmează să dezvoltăm și cabinete de balneo-fizio-terapie pentru că este nevoie și mai ales că venind acest compartiment ortopedie, cu siguranță post operatoriu trebuiesc făcute o groază de investigații ulterioare și ăsta este un lucru de bun augur”, a precizat managerul Spitalului Orășenesc Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*