Anchetă la Techirghiol după ce peste 40 de cai se află abandonați, maltratați și malnutriți pe marginea lacului Zarguzon. UPDATE Caii au fost plasați într-un adăpost de animale din Peștera

Anchetă la Techirghiol în cazul cailor abandonați pe marginea lacului Zarguzon. FOTO captura video Puya © Scandalos Music

Polițiștii constănțeni și reprezentanții Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au declanșat cercetări la Techirghiol după ce pe Facebook au apărut imagini cu câteva zeci de cai, ce par maltraţi şi flămânzi, aflați pe marginea lacului Zarguzon.

„La acest moment, polițiștii constănțeni se află la fața locului și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Starea fiecărei cabaline este evaluată împreună cu reprezentanți ai DSVSA Constanța. Urmează ca la finalizarea verificărilor sa fie luate măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Imaginile cu cei aproximativ 40 de cai au apărut inițial pe pagina oficială de Facebook a artistului Puya:

„Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură”, a postat artistul pe Facebook

Ulterior, cazul a fost semnalat și pe pagina asociației Kola Kariola:

„Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Kola Kariola.

UPDATE

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări, în zona respectivă fiind identificate 35 de cabaline.

La fața locului, s-au deplasat și reprezentanți ai DSVSA Constanța, care au evaluat starea animalelor, iar în urma cercetărilor, polițiștii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din comuna Peștera, județul Constanța. În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Mai mult de jumătate dintre caii salvați de la Techirghiol vor ajunge în grija Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*