Proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului Medgidia pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local

Ședință de Consiliu Local Medgidia. FOTO Arhivă

O ședință extraordinară a Consiliului Local Medgidia, ce a avut pe ordinea de zi 12 proiecte de hotărâre, a avut loc marți, 18 august. Toate cele 12 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie, au fost admise în unanimitate.

La primul punct s-a aprobat proiectul privind acordarea de sprijin financiar – FIV – „O nouă șansă”, referitor la acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din municipiul Medgidia.

Al doilea proiect votat pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea documentației tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiție „Reabilitarea și modernizarea Pieței publice din municipiul Medgidia”, care atinge o valoarea totală a investițiilor de peste 4 milioane de lei.

Următorul proiect vizează aprobarea documentației tehnico-economice – DALI pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare infrastructură rutieră – sate Valea Dacilor și Remus Opreanu” și privește un număr de aproximativ 14 străzi în localitatea Remus Opreanu și 49 de străzi în localitatea Valea Dacilor. Cuantumul valorii investiției este de peste 39.506.751,61 lei.

La punctul numărul cinci a fost aprobată „documentația de primă înscriere a unui imobil construcție și teren, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și includerea în domeniul public al Municipiului Medgidia cu destinația sediu administrativ”. Scopul acestui demers îl reprezintă folosirea acestuia ca obiect al unor investiții care urmează să fie realizare prin programe cu finanțare europeană nerambursabilă.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a regăsit proiectul privind „încheierea unor contracte de asistare, consiliere și reprezentare juridică, pentru apărarea intereselor municipiului Medgidia și ale autorității publice locale deliberative”.

La punctul numărul șase a fost aprobată „rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Clubului Sportiv Medgidia pentru anul 2020”.

Pe ordinea de zi s-au regăsit și proiectele de hotărâre privind aprobarea proiectului și a parteneriatului privind „creșterea performanței în administrația publică a municipiului Medgidia prin crearea și implementarea de instrumente, mecanisme și politici publice adecvate”. Proiectul vizează în consolidarea capacității administrative și creșterea calității și eficienței serviciilor publice gestionate partajat de către municipiul Medgidia prin dezvoltarea capacității de planificare strategică pe termen lung, corelată cu investiții integrate și complementare de simplificare a procedurilor instituționale, precum și cu dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului UAT, în scopul implementării optime a unui nou sistem informatic.

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi este cel referitor la „aprobarea Planului Urbanistic Zonal – construire Bază sportivă tip I”, în apropierea localității Valea Dacilor.

Pe ordinea de zi suplimentară au fost introduse și aprobate proiectul privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia pentru 2020, proiectul privind constatarea încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Rotaru Ion – Aurel și declararea ca vacant a locului de consilier local al Partidului Social Democrat și proiectul cu privire la darea în folosință gratuită a terenului aparținând domeniului public și privat al municipiului Medgidia în vederea construirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de alimentare cu apă Constanța (Reabilitare sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia-Gospodăria de apă Constanţa Sud) din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*