FOTO Tradițiile tătărești, apreciate la Ziua Satului Românesc. UDTTMR a cucerit vizitatorii cu bucate autentice

Bucate tătărești, vedetele Zilei Satului Românesc la Muzeul Satului. FOTO Facebook UDTTMR
Bucate tătărești, vedetele Zilei Satului Românesc la Muzeul Satului. FOTO Facebook UDTTMR

Tradiția s-a întâlnit cu gustul autentic, toamna aceasta, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, acolo unde, la final de septembrie, a fost sărbătorită Ziua Satului Românesc, în cadrul manifestării „Târgul Pâinii”. Printre aromele care au îmbiat vizitatorii, bucatele tradiționale tătărești, pregătite cu pricepere și pasiune de membrele Organizației de Femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, au atras atenția și au cucerit publicul. De la aluaturi frământate cu migală, până la rețete care îmbină simplitatea satului cu rafinamentul oriental, bucatele aduse de femeile UDTTMR au spus povești despre identitate și continuitate.

Expoziția culinară a fost un adevărat festin cultural, organizat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împreună cu Departamentul pentru Relații Interetnice. Scopul a fost unul simplu, dar cu rezonanță puternică: să aducă împreună organizațiile minorităților naționale într-o celebrare a tradițiilor care se învârt, simbolic și practic, în jurul pâinii. În acest context, UDTTMR a arătat nu doar diversitatea gastronomiei tătare, ci și puterea comunității de a contribui activ la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

Prin participarea sa, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a confirmat încă o dată rolul esențial pe care îl joacă în susținerea tradițiilor și în consolidarea dialogului intercultural. Bucatele au fost gustate cu poftă, dar dincolo de savoare, ele au adus în prim-plan mesajul de unitate și respect între comunități.

Pe mesele încărcate de bunătăți, pâinea nu a fost doar hrană, ci și legătură între comunități, între trecut și prezent. Fiecare preparat a spus o poveste: despre identitate, despre rădăcini, despre felul în care obiceiurile culinare unesc oamenii. În acest cadru, specialitățile tătărești au fost dovada vie că gastronomia poate deveni un ambasador al culturii și un limbaj universal al prieteniei.

Ziua Satului Românesc a adunat laolaltă oameni din toate colțurile țării și a demonstrat încă o dată că diversitatea culturală a României este o bogăție de neprețuit. Iar gustul bucatelor tradiționale, păstrate cu grijă de generații, a transformat evenimentul într-o călătorie autentică prin satul românesc și prin comunitățile care îi dau viață.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*