900 de mijloace de transport de mărfuri și persoane, verificate de polițiștii constănțeni într-o singură zi

Acțiune a polițiștilor constănțeni. FOTO IPJ Constanța

La data de 31 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, birourilor și formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității trasporturilor de persoane și mărfuri.

Acțiunea s-a derulat pe principalele artere de circulație din județul Constanța.

Astfel, au fost verificate aproximativ 900 de mijloace de transport de mărfuri și persoane.

Au fost testați 103 conducători auto cu aparatul etilotest și alți 22 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii posibilei prezențe a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 51.000 de lei.

Dintre acestea, 9 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru depășirea limitei legale de viteză, 7 pentru folosirea telefonului mobil la volan, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, a fost reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 31 octombrie, în jurul orei 14.40, polițiștii au identificat un minor, de 17 ani, care a condus o autoutilitară, pe strada Silozului, din municipiul Medgidia, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*