40% din semnăturile #fărăpenali din Năvodari au fost anulate fără explicații

Probleme cu validarea semnăturilor de pe listele #farapenali

Membrii USR Năvodari au recuperat prima serie depusă din dosarele cu listele de susținători ai inițiativei #fărăpenali de la Primăria Năvodari, unde au fost înregistrate pentru atestarea domiciliului și calitatea de cetățean cu drept de vot.

Dintre cele 1.385 de semnături strânse și depuse, Primăria Năvodari nu a validat decât 842, dar, potrivit reprezentaților USR, fără specificarea unei motivații legale care să justifice măcelărirea dreptului de expresie a năvodărenilor care doresc o schimbare în România.

USR a cerut în mod oficial o motivare pentru anularea fiecărei semnături, urmând sa continue lupta pentru modificarea Constituției, fiindcă aproape 40% din semnăturile oamenilor integri care s-au săturat de corupție și
utilizarea discreționară a banului public au fost anulate.

„Acesta este respectul pe care instituția condusă de primarul PSD Florin Chelaru îl oferă cetățenilor ei” și că “a venit momentul să ne implicăm în politică, fiindcă ne-au furat prosperitatea și și-au băgat-o în propriile buzunare, iar acum vor să ne fure și democrația“, este de părere Daniel Bulc, membru USR

 

„Într-o țară ce se dorește europeană orice acțiune cetățenească este bine venită si ar trebui susținută de administrațiile locale astfel încât cetățenii sa-si poată spune punctul de vedere. Din păcate, în administrațiile din România conduse de PSD acest drept este îngrădit. Constat cu tristețe că, dacă Primăria Năvodari nu a reușit să ne împiedice să strângem semnături, fie că nu ne-au răspuns la cererea de a putea amplasa puncte de colectare semnături în oras, fie prin trimiterea poliției locale să ne intimideze, au reușit acum, la final de campanie, cu ajutorul unui pix, să taie sute de semnături fără a specifica motivul“ consideră Cătălin Tănase, cel care este si coordonatorul campaniei locale pentru #fărăpenali.

 

„Așteptarea filialei USR Năvodari este ca primăria să dea dovadă de maturitate politică, etică și profesionalism și să explice fiecare anulare individuală a semnăturilor celor care susțin inițiativa de modificare a constituției și, apoi, să prioritizeze activitatea de verificare a celor cinci dosare cu semnături #fărăpenali ale năvodărenilor ce trebuie finalizate până pe 19 septembrie 2018“, spune Narcis Ceabuca, care este președintele USR Năvodari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*