4 motive pentru care Farul poate deveni noua campioană din Superliga

Farul Constanța continuă visul frumos în încercarea de a câștiga titlul. După ce la începutul campionatului spunea că obiectivul este doar calificarea în play-off, Gică Hagi a recunoscut că se gândește la câștigarea titlului. Rezultatele și jocul îi îndreptățesc pe constănțeni să spere la o performanță impresionantă.

Când a început campionatul, Farul se gândea doar să ajungă în play-off și poate în cupele europene. Jocul a căpătat însă o consistență tot mai mare, iar echipa s-a instalat în fruntea clasamentului. Echipa a intrat în play-off de pe prima poziție și este în continuare una dintre favoritele la câștigarea titlului.

De altfel, dacă la începutul sezonului era văzută abia cu șansa a cincea să câștige titlul, acum bookmakerii o creditează cu șansă a doua, foarte aproape de CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane, conform cotelor publicate pe NetBet pariuri sportive. Așadar, formația pregătită de Gică Hagi are cota 2.75, în timp ce CFR Cluj are cota 2.35. FCSB este ceva mai departe, cu cota 4.50, Universitatea Craiova are cota 26.00, Rapid are cota 31.00, iar Sepsi OSK are cota 351.00.

De ce poate câștiga Farul titlul

  1. Are un atac excelent și o apărare foarte bună

Farul a impresionat în acest sezon și mulți specialiști au declarat că echipa are cel mai bun joc din tot campionatul. În timp ce FCSB a arătat mari probleme în linia defensivă, iar CFR Cluj suferă pe atacuri poziționale și trăiește foarte mult din faze fixe, situația la Farul este complet diferită. Jocul este organizat excelent, iar echipa reușește să facă foarte bine tranziția de la defensivă la ofensivă. În acest sezon nu s-au remarcat doar jucători ca Alibec și Mazilu, ci și cei din linia defensivă, iar Mihai Popescu și Ionuț Larie formează un cuplu de fundași centrali foarte apreciat. În plus, și linia de mijloc, în care se evidențiază Băluță și Grameni, are prestații foarte bune.

  1. Gică Hagi e un maestru al jocului

Un alt argument pe care Farul îl are în lupta pentru titlu este prezența pe bancă a lui Gică Hagi. “Regele” este un maestru al jocului și nu se teme niciodată să schimbe sistemul în timpul partidei. Vine cu numeroase inovații prin care își surprinde adversarii, iar prezența sa la Farul Constanța este un atu pe care echipa îl are. În plus, el are experiența câștigării unui campionat din postura de outsider din sezonul cu Viitorul. Hagi știe să își țină mereu jucătorii în priză și folosește mereu cuvintele potrivite pentru a-i motiva.

  1. Jucătorii tineri dau un randament foarte bun

Farul nu mizează doar pe experiența lui Alibec, Băluță ori Larie în cursa pentru titlu, întrucât și jucătorii tineri au un aport important în meciurile disputate în acest sezon. Adrian Mazilu este revelația acestui sezon și a intrat în atenția unor cluburi importante din străinătate, în timp ce Borza are evoluții excelente în banda stângă. De asemenea, Grameni este deja o certitudine și specialiștii se așteaptă să facă pasul spre echipa națională mare în perioada următoare. În schimb, la celelalte echipe din play-off jucătorii tineri au multe momente de inconstanță.

  1. Echipa joacă foarte bine acasă

Un mare merit în parcursul din acest sezon sunt și meciurile disputate pe teren propriu. La Ovidiu, Farul este foarte greu de învins și în general echipele care vin în deplasare pleacă învinse. Dacă în deplasare echipa a mai făcut pași greșiți, situația este complet diferită când vine vorba de meciurile de acasă, unde Farul beneficiază și de sprijinul fanilor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*