28 de percheziții, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța – Biroul de Investigații Criminale au efectuat

la data de 28 octombrie 2023, 28 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Perchezițiile au fost efectuate în județul Constanța, la locuințele a 26 de persoane care ar fi comercializat țigarete de contrabandă, precum și la sediile a două societăți comerciale administrate de către acestea.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că persoanele respective ar fi comercializat astfel de produse, în perioada iulie – octombrie 2023.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 143.680 de țigarete de diferite mărci, 110.290 de lei și 18.880 de euro, cu privire la care există indicii că ar fi provenit din vânzarea țigaretelor de contrabandă.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 28 octombrie, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 52 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

La data de 29 octombrie, acesta a fost prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă.

De asemenea, instanța de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alte două persoane, bănuite de comiterea aceleiași infracțiuni.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul  Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*