21 de artiști plastici dobrogeni își prezintă povestea în cadrul expoziției „Dialoguri cromatice”

Biblioteca Județeană Constanța I.N. Roman. FOTO Cătălin Schipor

Iubitorii de artă sunt invitați joi, 30 septembrie, începând cu ora 18.30, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” din Constanța, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură “Dialoguri cromatice”. Evenimentul este organizat de Asociația „Artiști Dobrogeni”, sub coordonarea președintelui fondator al asociației, Mirela Iuliana Turtoi.

Expoziție prezintă povestea celor 21 de artiști plastici dobrogeni, exprimată în culori, într-un dialog cromatic cu referire la activitatea acestora din ultimul an.

Evenimentul va fi deschis de Corina Apostoleanu și prezentat de publicistul și muzeograful drd. Geta Deleanu. Actul de cultură va fi completat de cadoul muzical oferit de soprana Mihaela Ionescu și mezzosoprana Gabriela Dobre, acompaniate la pian de prof. Alla Bivol.

„Dialoguri cromatice” vine în susținerea necesității de dezvoltare a sentimentului de apartenență la un popor cu istorie culturală, pe meleaguri cu peisaje inedite, sentiment completat cu emoția și sensibilitatea pe care o transmit artiștii dobrogeni prin creațiile lor.

Expoziția rămâne pe simeze, până pe 21 octombrie. Intrarea este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*