18 tone de deșeuri, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni în două autocamioane sosite din Turcia

Tone de deșeuri din componente de utilaje agricole, descoperite în două autocamioane sosite din Turcia

Polițiștii de frontieră constănțeni, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, inspectori vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două autocamioane încărcate cu deșeuri din componente de utilaje agricole, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deșeuri, polițiștii de frontieră constănțeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cooperare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, autocamioanele părăsind teritoriul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*